Blog

 1. Nieuw: De Pelletkachels van Livn!

  Nieuw: De Pelletkachels van Livn!

  Nieuw bij Gardentrail zijn de pelletkachels van Livn en we moeten eerlijk zeggen: hier zijn we behoorlijk enthousiast over. Het is een prachtige toevoeging in je woonkamer. Op deze pagina vertellen we je alles over dit nieuwe product en waarom wij denken dat jij er zeker wat aan hebt en dat het prachtig zou staan bij jou in huis!

  Een pelletkachel is in zekere zin te vergelijken met een open haard of een gemiddelde ‘gewone’ kachel, maar er zijn wel wat grote verschillen. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat de pelletkachels van Livn veel zuiniger en schoner zijn dan de kachelsoorten die doorgaans in Nederlandse huiskamers staan of op terrassen.

  Lees meer »
 2. Nieuw bij Gardentrail: Garden Lights: 12 Volt Tuinverlichting!

  Nieuw bij Gardentrail: Garden Lights: 12 Volt Tuinverlichting!

  Ben jij op zoek naar de mooiste 12 Volt Tuinverlichting? Nederlandse tuinen zijn steeds vaker het tafereel van verjaardagen, diners en feestjes. Steeds vaker richten mensen hun tuin zo in dat er vele zonuren kunnen worden doorgebracht. Het is zelfs een feit dat het aantal zonuren in Nederland al jarenlang stijgt en naar verwachting nog wel even zal blijven stijgen en ook de temperatuurrecords stijgen. Een investering in je tuin is dus helemaal niet zo’n gek idee: zeker als je buiten wil zitten tot in de late avonduurtjes. Bij Gardentrail kun je terecht voor bijna alles wat je zoekt voor bij jou in de tuin!

  Lees meer »
 3. Uitleg Garden Lights 12 Volt Systeem

  Uitleg Garden Lights 12 Volt Systeem

  In onze vorige blog beschreven we hoe ons assortiment inmiddels is uitgebreid met het prachtige en populaire Garden Lights 12 Volt Systeem. De verzameling van tuinspotswandlampenstaande lampengrondspotssfeerverlichting vormen één geheel als het gaat om tuin- en terrasverlichting. Het grote voordeel is, zoals we schreven, dat het systeem snel en eenvoudig is te installeren, ook door mensen die niet zo veel verstand hebben van stroomnetwerken en kabels. In deze blog lichten we graag toe hoe je het Garden Lights 12 Volt systeem kan installeren en wat je ervoor nodig hebt om dat te doen.

  Lees meer »
 4. Wat is het verschil tussen een vuurkorf en een vuurschaal?

  Wat is het verschil tussen een vuurkorf en een vuurschaal?

  Een warm vuurtje branden in een vuurkorf in de tuin is vaak een relaxte manier om op een kille zomeravond nog een uurtje langer buiten te kunnen zitten. Er zijn maar weinig achtertuinen in Nederland waar geen kacheltje, vuurkorfje of iets dergelijks staat. Tegenwoordig zijn echter ook vuurschalen steeds populairder. Maar je zult je nu vast afvragen: wat is het verschil tussen een vuurkorf en een vuurschaal? En wat zijn de voor- en nadelen van beide producten?

  Lees meer »
 5. Met welke gashaard verbruik je minder gas?

  Met welke gashaard verbruik je minder gas?

  Het is natuurlijk heerlijk om op avonden als de zon al onder is nog lekker warm met vrienden op een terras te zitten. Dat kan met een vuurtafel op gas. Met de huidige gasprijzen van soms wel meer dan drie euro per kuub is het natuurlijk erg belangrijk om een gaskachel aan te schaffen die niet te veel gas verbruikt. In deze blog behandelen we alle gashaarden in ons assortiment om je zo te informeren welke gaskachels het meest efficiëntst zijn. We geven een kort overzicht van de verschillende merken vuurtafels en zullen die proberen te vergelijken.

  Lees meer »
 6. Hoe ga je om met een houtkachel?

  Hoe ga je om met een houtkachel?

  Een houtkachel in de tuin staat garant voor vele dagen en nachten aan warmte en gezelligheid. Met een goede kwaliteit kachel en het juiste onderhoud kun je hier vele jaren van genieten. Hierdoor blijft de kans op overlast of vuile lucht minimaal.

  Om alles goed te laten verlopen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Zowel het ontwerp van de kachel als het hout dat je gebruikt zijn van invloed op een goede ervaring. Het is immers fijn om lang te kunnen stoken met een blok hout, met een prachtige vlammendans en heldere rook. We stoken een vuurtje en belichten de manieren hoe jij goed om kan gaan met een houtkachel.

  Lees meer »
 7. Zo zit jij er gezellig en warmpjes bij deze winter!

  Zo zit jij er gezellig en warmpjes bij deze winter!

  Als je een mooie tuin hebt met een comfortabele zithoek, wil je hier natuurlijk het liefst het hele jaar door van genieten. In de zomer kun je, dankzij de aangename temperatuur, tot laat in de avond buiten blijven zitten. Ook in de herfst is dit nog altijd mogelijk, al zal het steeds kouder worden naarmate we dichter bij de winter komen. De winter brengt echter een geheel eigen charme met zich mee, waaronder een goed gesprek rond het vuur of naar de sterren kijken op een heldere nacht. Daarom geven we je een aantal handige tips om er deze winter gezellig en warmpjes bij te zitten!

  Lees meer »
 8. Help je tuinmeubels de winter door met deze tips

  Help je tuinmeubels de winter door met deze tips

  Een zomer lang genieten in de tuin is natuurlijk het grote voordeel van comfortabele tuinmeubels. Het is zelfs zo fijn, dat we dit het liefst het volgende jaar weer doen – en het jaar daarop ook. Om dit te garanderen is het belangrijk dat de tuinmeubels goed de winter doorkomen.

  Om dit te bereiken is het belangrijk om te weten wat de invloed is van koud weer op tuinmeubels - en vooral hoe je dit kunt voorkomen. Het Nederlandse weer is alles behalve voorspelbaar en het zou jammer zijn als je tuinset hier de dupe van wordt. Help daarom je tuinmeubels de winter door met deze tips.

  Lees meer »
 9. Hoe geniet je zo lang mogelijk van de zomeravonden?

  Hoe geniet je zo lang mogelijk van de zomeravonden?

  Na een warme zomerdag is het natuurlijk fijn als je nog even kan nagenieten. Misschien onder het genot van een drankje en in gezelschap van dierbaren. Voor je het weet is de zomerdag overgegaan tot een knusse zomeravond.

  Een zithoek in de tuin is natuurlijk helemaal ingericht om lekker in de zon te loungen, maar hoe geniet je ook in de zomeravonden zo lang mogelijk? Je kunt wel binnen gaan zitten, maar het liefst creëer je een gezellige sfeer buitenshuis. Om je hier inspiratie voor te geven, volgen er een aantal manieren om dit te doen.


  Lees meer »
 10. Hoe creëer je de perfecte eethoek in jouw tuin?

  Hoe creëer je de perfecte eethoek in jouw tuin?

  Uit eten gaan hoeft helemaal niet moeilijk te zijn - zeker wanneer het gaat over eten in je eigen tuin. Het weer wordt beter en de zon blijft langer in de hemel staan. Dus waarom zou je speciaal om te eten naar binnen gaan? 

  In de zon met goed gezelschap, misschien wel onder het genot van een drankje, wordt het eten automatisch een leukere ervaring. Zeker wanneer de barbecue aangezet wordt, is het al snel gezelliger dan aan de keukentafel binnen. Maar voordat het zover is, moeten er nog een aantal dingen geregeld worden. De vraag is dan ook: hoe creëer je de perfecte eethoek in jouw tuin?

  Lees meer »
Pagina