Blog

 1. Creëer een gezellige loungehoek in je tuin

  Creëer een gezellige loungehoek in je tuin

  Elk jaar komt er een tijd waar we even buiten gaan staan en voelen dat het eigenlijk best lekker weer is. De dikke truien kunnen steeds vaker in de kast blijven hangen en de zon blijft langer in de hemel staan. De zomer is eindelijk aangebroken. Dit zijn de momenten waarop we graag buiten zitten, het liefst de hele dag en in goed gezelschap. 

  Om dit in comfort en stijl te doen creëer je een gezellige zithoek in je tuin. Een die helemaal is afgestemd op jouw wensen en smaak. Kies en combineer om ervoor te zorgen dat de loungehoek er zo strak, of juist relaxed mogelijk uitziet. Daarnaast zijn er tal van accessoires om het een persoonlijk tintje te geven. Maar waar begin je nu precies?

  Lees meer »
 2. Tuinverlichting: hoe maak je jouw tuin sfeervol?

  Tuinverlichting: hoe maak je jouw tuin sfeervol?

  Ook ‘s avonds kun je heerlijk van je tuin genieten. Vooral in de zomermaanden is het goed toeven in het schemerlicht, terwijl de sterren aan de hemel beginnen te fonkelen. Met tuinverlichting zorg je er dan voor dat het pad naar je zithoek goed verlicht is, dat je de hapjes op tafel goed ziet en dat je een boek op je loungebank kunt lezen. 


  Lees meer »
 3. Zonwering: online keuzehulp voor wie schaduw zoekt!

  Zonwering: online keuzehulp voor wie schaduw zoekt!

  Waar zouden we zijn zonder de zon? De ster in ons zonnestelsel zorgt voor licht en warmte, maar soms net iets te veel. Wil je bijvoorbeeld ‘s zomers rond het middaguur een boek lezen op je terras, dan hou je het niet lang uit zonder schaduw. En daar gaat het om in deze blogpost. Want hoe creëer je schaduw in je tuin of op je terras? We bekijken de verschillende soorten vaste en verplaatsbare zonwering waarmee je de hele dag door van de buitenlucht kunt genieten.

  Lees meer »
 4. Cosi-haard onder een overkapping of veranda? Zó werkt dat!

  Cosi-haard onder een overkapping of veranda? Zó werkt dat!

  De buitenlucht is gezond, maar niet altijd warm genoeg om lekker in de tuin te zitten. Toch is daar een oplossing voor: terrasverwarming! En die bestaat weer in allerlei soorten en maten. In deze blogpost bekijken we één zo’n optie: de houtkachel van het merk Cosi. Je ontdekt waar je hem kunt plaatsen en hoe het zit als je hem onder een afdak wilt plaatsen.

  Lees meer »
 5. Forno-kachel onder een afdak? Dat kan!

  Forno-kachel onder een afdak? Dat kan!

  Met onze relatief korte zomers profiteren we in Nederland zoveel mogelijk van het mooie weer. Zodra de thermometer 20 graden aantikt, trekken we massaal onze rokken en korte broeken aan. Pre-corona zaten de terrasjes dan bomvol, maar we moeten het tijdelijk wat rustiger aan doen. Misschien dat we daarom met z’n allen zo geïnteresseerd zijn in tuinmeubilair, tuindecoratie en tuinaccessoires.

  Eén van de producten die op grote belangstelling kunnen rekenen, is de Forno Enok. Deze stoere, moderne tuinhaard zorgt ervoor dat je ook van je terras kunt genieten als het ‘s avonds frisser wordt. Het ouderwetse stoken, met vuur een hout, geeft veel voldoening. Deze sfeermaker draagt stiekem bij aan een stukje levensgeluk. Maar voordat je hem in je tuin zet, is het goed om na te denken over de rookafvoer. Want hoe regel je dat? Met deze blogpost trekken we het rookgordijn aan de kant en vertellen we je alle praktische details over deze terrashaard.

  Lees meer »
 6. 4 verrassende tuintrends voor 2022

  4 verrassende tuintrends voor 2022

  Net als in de mode zijn er ook in de tuinen verschillende trends en ontwikkelingen. Wat we in 2010 mooi en handig vonden, vinden we anno 2022 alweer achterhaald. En zo zijn er elk jaar weer subtiele veranderingen in onze voorkeuren en wensen. Smaken verschillen natuurlijk, en je hoeft echt niet met elke modegril mee te gaan. Maar het is leuk om te zien hoe grotere maatschappelijke ontwikkelingen ook in de tuin weerspiegeld worden.

  In deze blogpost bekijken we wat de tuin- en terrastrends zijn voor 2022. Je ontdekt wat er achter de schutting van jouw medelanders gebeurt en doet inspiratie op voor jouw eigen paradijsje. Uiteraard kun je bij Gardentrail terecht voor veel van de genoemde producten!

  Lees meer »
 7. Happy Cocooning: stijlvolle Nederlandse vuurtafels

  Happy Cocooning: stijlvolle Nederlandse vuurtafels

  Volop genieten in je tuin is het nieuwe luxe. Want daar is het veilig, hoef je geen QR-code te laten zien en geen mondkapje op. Geen wonder dat veel mensen de laatste tijd investeren in terrasmeubilair en -accessoires.

  Lees meer »
 8. Geniet met Enjoyfires langer van je terras

  Geniet met Enjoyfires langer van je terras

  Zodra het warmer wordt, trekken we massaal onze jassen uit en bevolken we de terrassen. Maar waarom zou je als het kouder wordt niet van je tuin kunnen blijven genieten? Bij Gardentrail hebben we allerlei producten die je warmte en licht bieden als de dagen korter, kouder en donkerder worden. Want wat ons betreft blijf je ook in de herfst en winter van jouw tuin of terras profiteren.

  Lees meer »
 9. Inspiratie voor kerstcadeaus

  Inspiratie voor kerstcadeaus

  Sinterklaas is net langsgeweest, maar de Kerstman en de Drie Koningen moeten hun cadeautjes nog komen brengen. Maar soms staan zelfs zij zich achter de oren te krabben. Want wat geef je iemand die alles al heeft?

  Lees meer »
 10. STOOQ: een vuurtje op hoog niveau

  STOOQ: een vuurtje op hoog niveau

  Vuur verbindt. Of het nu een knisperend haardvuur is of kaarsen op tafel, vuur heeft een bijna prehistorische aantrekkingskracht op de mens. Geen wonder dat het ouderwetse kampvuur een heuse comeback maakt in tuin en terras. STOOQ brengt de magie van vuur naar je tuin en terras.

  Lees meer »
Pagina