Maandelijkse Archieven: December 2022

  1. Met welke gashaard verbruik je minder gas?

    Met welke gashaard verbruik je minder gas?

    Het is natuurlijk heerlijk om op avonden als de zon al onder is nog lekker warm met vrienden op een terras te zitten. Dat kan met een vuurtafel op gas. Met de huidige gasprijzen van soms wel meer dan drie euro per kuub is het natuurlijk erg belangrijk om een gaskachel aan te schaffen die niet te veel gas verbruikt. In deze blog behandelen we alle gashaarden in ons assortiment om je zo te informeren welke gaskachels het meest efficiëntst zijn. We geven een kort overzicht van de verschillende merken vuurtafels en zullen die proberen te vergelijken.

    Lees meer »
  2. Hoe ga je om met een houtkachel?

    Hoe ga je om met een houtkachel?

    Een houtkachel in de tuin staat garant voor vele dagen en nachten aan warmte en gezelligheid. Met een goede kwaliteit kachel en het juiste onderhoud kun je hier vele jaren van genieten. Hierdoor blijft de kans op overlast of vuile lucht minimaal.

    Om alles goed te laten verlopen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Zowel het ontwerp van de kachel als het hout dat je gebruikt zijn van invloed op een goede ervaring. Het is immers fijn om lang te kunnen stoken met een blok hout, met een prachtige vlammendans en heldere rook. We stoken een vuurtje en belichten de manieren hoe jij goed om kan gaan met een houtkachel.

    Lees meer »