Cosi-haard onder een overkapping of veranda? Zó werkt dat!

De buitenlucht is gezond, maar niet altijd warm genoeg om lekker in de tuin te zitten. Toch is daar een oplossing voor: terrasverwarming! En die bestaat weer in allerlei soorten en maten. In deze blogpost bekijken we één zo’n optie: de houtkachel van het merk Cosi. Je ontdekt waar je hem kunt plaatsen en hoe het zit als je hem onder een afdak wilt plaatsen.

Houtkachel: ook voor buiten

Als je aan een houtkachel denkt, is de kans groot dat je hem voor je ziet in een knus berghutje. Maar wist je dat je zo’n knetterend houtvuur ook prima buiten kunt installeren? Idealiter doe je dit onder een afdak/overkapping, zodat je er óók van kunt genieten als het buiten regent of sneeuwt. Een kachel is namelijk te zwaar om hem zomaar even te verplaatsen!

Natuurlijk is er buiten meer ventilatie en wind dan binnenshuis. Je moet dus iets dichter bij de kachel gaan zitten om de warmte te voelen, maar dan nog is het volop genieten. Met een houtkachel op je terras of veranda creëer je een tweede huiskamer in de buitenlucht.

Waarom de Cosi-houtkachel zo ideaal is

Het Nederlandse merk Cosi biedt een robuuste houtkachel die perfect is voor je veranda. De zogeheten Cosistove is verkrijgbaar als middelgroot (Mid) en als groot model (Major). Dat laatste model heeft bovenaan een mini-oventje waar je een pizza of ovenschotel in kunt verwarmen! Allebei hebben ze een opbergvak onderin voor haardblokken.

Het design is tegelijkertijd modern en tijdloos. De rechthoekige vorm staat goed op elk terras en ook over het praktisch gemak is nagedacht. Zo is er een grote deur met zichtvenster, kun je de luchttoevoer regelen en is de hendel voorzien van een houten inleg, zodat hij niet te warm wordt. 

Rookafvoer door het afdak heen

Een houtkachel produceert rook. En die rook wil je de juiste kant op leiden: naar boven. Voorbij die overkapping van je veranda of terras. Gelukkig is dat goed mogelijk met een schoorsteen. Om geen rare kronkel in dat rookkanaal te hoeven maken, gaat die bij voorkeur door het dak, recht naar boven. 

Cosi heeft daar al aan gedacht. Dit merk biedt kant-en-klaar pakketten waarmee je de rookafvoer veilig regelt. Voor rookafvoer zonder afdak bestaat er de één meter lange kachelpijp of de 50 cm lange kachelpijp. De 50 cm kachelpijp is bijvoorbeeld ideaal om als verlengstuk van de 100 cm te gebruiken. Je kunt de pijpen namelijk gemakkelijk op elkaar schuiven en zelf (indien nodig) nog op maat zagen. Toch een bocht maken? Ook daar heeft Cosi diverse koppelstukken voor!

Om de rook door het dak heen te krijgen, dien je een dubbelwandig rookkanaal met dakdoorvoer te installeren. Die heeft Cosi voor platte daken en voor schuine daken

Of je dak nu bedekt is met EPDM, met golfplaten of dakpannen, deze pakketten zijn erop berekend. Dankzij de bijgeleverde instructies kan het spreekwoordelijke kind de was doen. En zoals altijd biedt Gardentrail een laagsteprijsgarantie voor deze producten. Profiteer nu dus van je bezoek en bestel jouw Cosi-houtkachel plus toebehoren nu meteen. Bekijk alle Cosi haardaccessoires hier!

Kom je er nou toch nog niet helemaal zelf uit na het lezen van deze blog? Stuur ons een e-mail en wij helpen je graag!