Forno-kachel onder een afdak? Dat kan!

Met onze relatief korte zomers profiteren we in Nederland zoveel mogelijk van het mooie weer. Zodra de thermometer 20 graden aantikt, trekken we massaal onze rokken en korte broeken aan. Pre-corona zaten de terrasjes dan bomvol, maar we moeten het tijdelijk wat rustiger aan doen. Misschien dat we daarom met z’n allen zo geïnteresseerd zijn in tuinmeubilair, tuindecoratie en tuinaccessoires.

Eén van de producten die op grote belangstelling kunnen rekenen, is de Forno Enok. Deze stoere, moderne tuinhaard zorgt ervoor dat je ook van je terras kunt genieten als het ‘s avonds frisser wordt. Het ouderwetse stoken, met vuur een hout, geeft veel voldoening. Deze sfeermaker draagt stiekem bij aan een stukje levensgeluk. Maar voordat je hem in je tuin zet, is het goed om na te denken over de rookafvoer. Want hoe regel je dat? Met deze blogpost trekken we het rookgordijn aan de kant en vertellen we je alle praktische details over deze terrashaard.

Forno Enok: perfecte haard voor tuin en terras

Als specialisten in tuinaccessoires hebben wij van Gardentrail al veel mooie producten gezien. Vooral op het gebied van terrasverwarming is ons assortiment groot. Het idee dat je prima in de herfst of zelfs in de winter buiten kunt zitten, vinden we namelijk fascinerend. En als je ons vraagt wat wij de mooiste terrasverwarmingterasverwarming vinden, dan kunnen we niet om de Forno Enok heen.

Natuurlijk bestaan er tuinfakkels en vuurtafels, maar niets gaat boven deze imposante haard, waarin echt vuur echte houtblokken verbrandt. Het is en blijft een hypnotisch schouwspel: dansende vlammen die warmte en heel veel sfeer produceren. Door zo’n kachel op je terras te plaatsen, kun je er vrijwel het hele jaar door van genieten. Vooral als je een afdak hebt.

Schoorsteen door de overkapping 

Een houtvuur produceert rook en vonkjes. Toch raden we je aan om elk soort van terrasverwarming onder een afdak te zetten. Zo blijft niet alleen je terrashaard droog, maar blijf jij dat ook. Alles goed en wel, maar je hebt geen zin om als een zalm gerookt te worden. Die rook moet weg, naar boven! 

Voor veel mensen blijkt de beste oplossing een schoorsteen oftewel een rookkanaal. Gelukkig kan dat. Forno biedt allerlei opzetstukken en verbindingsbuizen waarmee je de rook in goede banen leidt. Je schuift deze handig in elkaar om tot de gewenste hoogte te komen. Voor het laatste gedeelte, door het dak heen, is een roestvrijstalen schoorsteen met regenkap de beste oplossing. 

Uiteraard dien je hiervoor een cirkel uit het afdak te zagen. De meegeleverde instructies laten je de precieze afmetingen zien. Heb je hier nog geen ervaring mee, dan is het een goed idee om een klusjesman in de arm te nemen. Vooral wanneer je afdak hellend is, kun je professionele hulp goed gebruiken.

Altijd de laagste prijs

Hoe hoog jouw schoorsteen ook wordt, de prijs ervan blijft laag. Sterker nog: bij Gardentrail betaal je gegarandeerd het laagste bedrag voor alle tuinaccessoires. Dus ook voor de buitenhaarden en rookkanalen van het merk Forno. Profiteer dan ook van je bezoek aan deze site en bestel meteen jouw Forno Enok met bijbehorende schoorsteen.

Kom je er toch nog niet uit na het leze van deze blog? Stuur ons dan een e-mail, wij helpen je graag!